Проф. Александър Маринов: Криза на легитимността има и тя не може да бъде преодоляна просто с факта, че правителството не пада

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът няма нужда да мобилизира подкрепа. Той няма да се явява на избори. Радев защитава определени позиции. За съжаление обаче сме свидетели на действия от страна на изпълнителната власт и на парламентарното мнозинство или намерения за действия, които са ясно обозначени, коментира в "Денят започва" политологът проф. Александър Маринов.

По думите му наблюдаваме следния парадокс - в момента управлението имат не една, а две програми.

"Едната е официалната, която имах възможност да похваля като начин на написване - тя засега не се изпълнява. Другата програма се съдържа в синтезиран вид в записите от това злополучно нощно заседание на ПП."

Проф. Маринов подчерта, че криза на легитимността има и тя не може да бъде преодоляна просто с факта, че правителството не пада. Единственото оправдание за съществуването на тази невероятна сглобка е да получим необходимите за обществото резултати от управлението. Според него засега такива няма.

"Притеснява ме фактът, че първо се взимат решения, а след това започват да се обмислят и анализират последиците от тези решения."

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад