Непочистено речно корито заплашва благоевградското село Николичевци от наводнение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Непочистените корита на реките Банщица, Бистрица и Струма притеснява жителите на село Николичевци и другите населени места в района. Заради дъждовете през последни дни хората се безпокоят че реките ще прелеят и домовете им ще бъдат залети.

Преди 10 години мостът, свързващ село Николичевци с останалия свят, пада. Извършен е основен ремонт. Днес обаче картината отново е тревожна - коритото на река е напълно обрасло.  

"Сега можем да стигнем до същото - мостът е нов, но резултат не виждаме, защото коритото не се поддържа. Имаме естествена гора в коритото на реката. Дърветата и храстите са с височина от 10-15 метра. Дойдат ли високи води, както стана миналия път, мостът ще падне", коментира в "Денят започва" кметът на село Николичевци Спаска Методиева.

Според нея районът на моста е публична държавна собственост и решението трябва да бъде взето от държавата заедно с администрацията на област Кюстендил.

Огнян Атанасов от Общински съвет Кюстендил увери, че има изработени инвестиционни проекти, с които се кандидатства за финансиране в междуведомствената комисия по възстановяване към Министерски съвет.

"Моят апел е тази комисия да се по-скоро да се активизира и да отпусне парите, защото всеки лев, вложен в превенция, в пъти по-ефективен от парите, вложени във възстановяване в щети", призова той.

Още подродробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад