Ще има ли коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП - ДБ?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

7-те точки на Механизма за управление за реформаторски кабинет предложение за коалиция ли са или няма да го наричаме коалиция? Темата коментираха в "Денят запчова" проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникиации в НБУ, и Димитър Ганев от изследователски център ТРЕНД.

"Навярно е нещо като опит за решаване и то чрез ефемизъм на ситуацията, която тези, които получиха втория мандат и реализираха управление в някаква странна форма чрез ротация, се опитват да излязат от ситуацията", отбеляза проф. Стоянов. Той припомни, че при първото управление с премиер Кирил Петков имаше 3 споразумения с трите партии, с които направиха заедно правителство, което отново е било странно действие, тук имаме, според проф. Стоянов, отново екзотика.

Борисов в събота е отговорил на 7-те искания, като посочи, че може да има подобни преговори, но те трябва да завършат с някаква форма на коалиционно споразумение, коментира Димитър Ганев.

"Какво представлява коалиционното споразумение - когато разпределението в Народното събрание е шейсет и няколко на шейсет и няколко, очевидно трябва половината ресори да бъдат за едната формация, другата половина за другите. ГЕРБ подкрепиха втория мандат, имайки ясен политически интерес - три са: краткосрочен, средносрочен и дългосрочен. Краткосрочният беше да излязат напълно от политическата изолация, да бъдат легитимирани от ПП - ДБ", подчерта Димитър Ганев.

Вижте целия анализ във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад