Невяна Владинова: Знаем, че можем да спечелим титлите на Световното първенство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова разкри, че целият щаб е в трепетно очакване на старта на Световното първенство. Шампионатът ще се проведе от 14 до 18 септември в "Арена Армеец" в София.

БНТ ще излъчва всичко най-интересно от надпреварата.

Организационният екип е подготвил много изненади за всички фенове на този спорт.

„Много мислихме с какво да докоснем българите, как да припомним традицията. Затова основната тема на Световното първенство е шевицата“, сподели Владинова в предаването "Арена спорт" по БНТ.

Амбициите на ръководството на федерацията не се простират само до добра организация на Световното първенство. Екипът има надежди за титлите както в индивидуалното, така и при ансамблите.

Страната ни ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и момичетата, подготвяни от треньора Весела Димитрова.

„Знаем, че можем да спечелим титлите в индивидуалното и при ансамблите, но всички ще се борят за медалите. Високи са очакванията към Боряна Калейн, тя е много емоционална и много обича да се състезава. Надявам се, че ще успее да покаже, че е друго ниво в художествената гимнастика", сподели още Владинова.

Надеждите за добро представяне и при ансамбъла минават през спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж. Първите три места в многобоя дават "директен билет" за Игрите през 2024 година.

"Весела промени смесеното съчетание след Европейското първенство, промени и състава на ансамбъла, новото съчетание подхожда много повече на момичетата, които участват сега. Българската публика винаги ни е помагала много, надявам се всяко едно от момичетата да се зареди от пълната зала и положителната емоция", каза още Невяна Владинова за БНТ.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад