Никола Минчев: Ще дадем всичките си 53 гласа против правителство на Габровски

Предаване: Панорама, 09.12.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Продължаваме промяната" категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това заяви в "Панорама" зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

"Една от тезите, които се лансират, за да мине правителството на Габровски в НС е, ако кворумът е по-нисък", каза Минчев.

"Това обаче би означавало скрита подкрепа, заради което ПП ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласуват против", посочи той.

"Това нито е израз на желанието на ПП да отиде на предсрочни избори, нито е проява на неуважение към проф. Габровски, който е един изявен специалист от уважавана професия. Проф. Габрвоки в крайна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като ПП ясно сме заявили, че няма как да даде подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ", добави той.

На въпрос ще предложат ли ПП кабинет с втория мандат, Минчев заяви, че ще положат усилия, но имат нужда от ясни гаранции, правителство на малцинството на ПП и ДБ ще може да работи.

"Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше уважена от политическите сили. Разбира се, има и последен шанс, ако президентът наложи вето върху кодекса и промените се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да намери юридическите и политическите аргументи да наложи вето", коментира Минчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад