Николай Габровски: Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че са професионалисти

Предаване: Панорама, 09.12.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена. Това каза кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски в предаването "Панорама" по БНТ.

След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател обясни, че неговата задача е била да осъществи гражданска инициатива, показвайки че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, и са силно обезпокоени, но все пак са готови да направят крачка за решаването на проблемите.

"Много съм доволен от проведените консултации с "Демократична България", "БСП за България". ДПС и "Български възход". Въпреки всичко хората дойдоха на срещата. Това означава, че има отворена врата за диалог", обясни той.

Габровски изрази надежда, че когато стане ясно кои лица ще участват в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че действа принципът за професионализъм и присъствие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разумът и първият мандат ще се реализира.

Въпреки че Габровски изрази становище ще има по-голяма вероятност да се реализира първият мандат отколкото следващите, той не отхвърли възможността да се съгласи да бъде предложен за кандидат-премиер за третия мандат от друга политическа сила, но при условие, че се спазват същите принципи - пълна свобода за избор на екип, отдалечен от партийни централи и партийни оцветки.

По негови думи едноличният избор на всички министри е бил първоначалното му условие и този избор не е консултиран с Бойко Борисов.

"Никога, никога не бих се съгласил на нещо друго", категоричен е той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад