Николай Радулов: Реформата в МВР може да се направи единствено от ръководството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, ако военният конфликт се разшири, рано или късно това ще засегне чисто физически и България. Страната ни е твърде близо до военния конфликт.

Новите технологии се използват много активно и от двете страни. Имам предвид дроновете. Този конфликт се разраства, няма индикации, че ще се намали. Съмнително е в какво състояние е техниката, която МВР трябва да предостави на Украйна. И дали може да бъде приведена в нормално състояние.  Тези 100 бронетранспортьора нямат друга стойност, освен символична, каза Радулов.

В МВР, освен автомат „Калашников“ и патрони към него, няма друго въоръжение, което може да бъде полезно. Полицията е въоръжена с пистолети, които са връстници на БТР-ите за Украйна, посочи проф. Радулов.

Той допълни, че в МВР бюджетът година след година се увеличава и все не стига. Заплатите на полицаите, които са на улицата, са много ниски. Но има хора, които са на възлови позиции в самото министерство, те са много добре платени. Реформата може да се направи единствено от ръководството на МВР.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад