НИМХ: Метеорологическото лято ще настъпи заедно с астрономическото

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вървим към настъпване на астрономическото лято на 21 юни, а с него ще дойде и  метеорологическото лято. Виждат се сигурни сигнали, които водят към намаляване на циркулацията, в която има доста валежи, особено в западната половина от страната. Това каза в студиото на "Денят започва" гл. ас. д-р Анастасия Стойчева – директор Департамент "Прогнози и ИО" в НИМХ.

В централната част на Средиземноморието се е образувал циклон, който носи значителни валежи и до края на тази седмицата дъждовете ще продължат, прогнозира тя и допълни:

"Заради значителната облачност температурите в Западна България няма да бъдат много високи - около и малко под 20 градуса. На изток обаче, където има много слънчеви часове, температурите достигат 25-26 градуса."

През следващите дни валежи ще има над западната половина от страната. Очакват се количества от около 30-50 л/кв.м и малка вероятност да се развиват мощни гръмотевични бури. 

От следващата седмица се очаква постепенно повишение на температурите и през последното десетдневие температурите да са между 30 и 35 градуса.

Какво още каза гл. ас. д-р Анастасия Стойчева вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад