Нови избори със стари играчи и първи протест срещу служебното правителство - анализ на Арман Бабикян и проф. Анна Кръстева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Площадът се разведе с Румен Радев. Бракът никога не е бил особено щастлив. Още по време на съжителството, гражданите на площата - младите и младите по дух преди две години ясно заявиха, че подкрепят институцията, че подкрепят правовата държава, че са против грубото погазване на президентската институция и значително по-малко подкрепят лично президента. Това каза в "Денят започва" политологът проф. Анна Кръстева.

По думите ѝ това е сезонът на разводите, защото Румен Радев официално се разведе и с Нинова, и с "Продължаваме промяната". В този сезон на разводи виждаме нови конфигурации с една амбициозна програма на Румен Радев с три цели - да накаже непокорните, да даде урок на новите. "Третото е най-интересно и интригуващо - с всичките тези разводи той отваря една голяма магистрала за себе си - до края на мандата и след това. Какво ще прави с тази магистрала - това е най-голямата интрига на политическия сезон", обобщи тя.

Арман Бабикян от движение "Ние идваме" подчерта, че "проблемът с протеста не е толкова отношенията ни с "Газпром", въпреки че това е голямата тема. Проблемът е, че в рамките на 40 часа кабинетът направи така, че да забави изкуствено въвеждането в експлоатация на гръцката връзка. Забавяйки това трасе, на практика се принуждаваш да вкарваш азерски газ по стария тръбопровод, но на по-високи цени".

Така той обясни причините за протестите срещу служебното правителство.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад