Нови мерки срещу вандалските прояви в парка на Петрич

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нов пропускателен режим влиза в сила от днес в градския парк на Петрич. Причината е зачестилите напоследък вандалски прояви в зоната за отдих на южния град. Монтиране на допълнителни видеокамери и забрана за посещение от 23:00 до 06:00 часа са само част от мерките срещу посегателството върху общинска собственост.

Такъв парк в близките 40 години в града не е имало, а съоръженията тук - т. нар. роупленд, както и стена за катерене няма в цяла Югозападна България, които се използват напълно безплатно от всеки желаещ. Проблемите в парка обаче започват още със самото му отваряне през октомври миналата година. В "Денят започва" инж. Катя Стоянова - старши експерт в Дирекция "Строителство, техническа инфраструктура и благоустройство", обясни, че от началото е имало различни разрушения и вандалщина спрямо детските съоръжения.

"Най-новото съоръжение, което само преди седмица монтирахме, вече е обект на вандалщина. за съжаление голяма част от хората все още не са успели да го видят, децата да се порадват, а вече имаме сериозни при това нарушения на цялата конструкция", каза още тя.

Констатацията на фирмата производител е, че съоръжението трябва да бъде демонтирано, да бъде вкарано отново в завод, и да се пусне за игра след около месец и половина. За да могат децата да му се порадват през лятото, съоръжението е укрепено на място и обезопасено.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад