Новите промени в Закона за движение по пътищата - коментар на Диана Русинова и Иван Влъчков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изцяло нов Закон за движението по пътищата беше обсъждан още преди две години. Такъв не беше реализиран обаче. С частичните промени, които сега се предлагат, няма да се постигне нищо, заяви категорично в "Денят започва" Диана Русинова, Европейски център за транспортни политики по повод приетите на първо четене от НС четири законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата.

Тя изложи аргументите си срещу премахването на стикера за технически преглед на автомобила от предното му стъкло, като обясни, че този стикер съдържа много важна информация за превозното средство и по никакъв начин не би бил в основата на пътнотранспортно произшествие.

Според автомобилния състезател Иван Влъчков забраната за шофиране на млади шофьори в отрязъка от 22:00 часа до 6:00 сутринта няма никаква логика. Тези хора трябва да свикнат да управляват автомобилите си нощно време и ако не го направят, докато са млади, кога ще се случи това, попита той. Прогнозира, че подобна мярка може да доведе до повече хаос и по-голям брой птп-та.

Като разумно и двамата гости в студиото определиха решението на младите шофьори да се отнеме възможността да управляват автомобили над 120 конски сили 1 година след вземане на свидетелство за правоуправление.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад