Н.Пр. посланик Огняновац: България и Хърватия имат всички предпоставки за приемане в еврозоната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какъв е планът на Европейския съюз за възстановяване и какво постигна Хърватия през изминалите 6 месеца, в които председателстваше Съюза - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше Нейно превъзходителство посланикът на Хърватия в България Ясна Огняновац.

"Това беше нашето първо председателство, за което се подготвяхме 2 години. Избрахме нашето мото за една силна Европа в свят на промени, без да имаме представа как нещата ще се променят заради пандемията", обясни посланик Огняновац.

"За нас една изключително важна тема беше присъединяването на Западните Балкани, която е много близка и до България", допълни посланикът.

Други акценти в европредседателството на Хърватия са били свързани с темата за миграцията, както и конференцията за бъдещето на Европа.

"Бъдещето на Европа е добро. Заедно трябва да се борим с проблемите в нашето европейско семейство", заяви посланикът.

На въпрос дали Хърватия е доволна от финансовата рамка за следващите 7 години, Нейно превъзходителство Огняновац отговори категорично да и допълни, че държавите трябва да са солидарни, а фондовете да се използват целенасочено за изравняване на стандартите.

"Имаме много силна надежда, че солидарността ще бъде видима", допълни дипломатът.

Тя коментира и приемането на Хърватия и България в чакалнята на еврозоната, като посочи, че това е голям успех за двете държави и те имат всички предпоставки за приемане в еврозоната.

Вижте целия разговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад