Облачно и валежи от сняг в Централна и Източна България днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Облачно ще е времето днес, на места в Централна и Източна България с валежи предимно от сняг, в Горнотракийската низина - от дъжд, но до вечерта и там ще завали  сняг. Максималните температури ще са от  1° до  6°. Ще духа умерен и силен северозападен,  в източните райони – северен вятър.

Валежи ще има за пореден ден и по Черноморието, но само  от дъжд. Ще бъде ветровито, с временно силен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ветровито и в планините, със  силен северен вятър. Ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг. По-значителни количества се очакват в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания.

Информация за любителите на белите спортове - утре, на 18 декември, в Боровец и Мальовица  откриват новия ски-сезон, а в  Пампорово и Банско още днес курортите ще отворят частично.

Облачно ще бъде и почти навсякъде на Балканите. Ще има и валежи от сняг - главно в планинските райони и предимно слаби. След обяд в западните и южните части от полуострова ще има и слънчеви часове.

В по-голямата част от континента ще преобладава слънчево време. Значителна ще се задържи облачността на Скандинавския полуостров, а също и в повечето райони от Източна Европа. На много места там ще има валежи от сняг.

У  нас и утре ще бъде ветровито и облачно, с превалявания от сняг,  а температурите ще се понижат. Още през нощта срещу неделя облачността ще намалее и сутринта ще бъде много студено с минимални температури в цялата страна под нулата, на места до около минус 10°.  В понеделник се очаква слабо затопляне, но отново ще вали – и дъжд,  и сняг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад