Жители на Равно поле излизат на протест заради разбит път

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жители на Равно Поле излизат на протест. Причината – от години главната улица в квартал "Верило" е разбита. Хората настояват за спешен ремонт и запълване на дупките. По думите им, са подавали жалби и към кмета на селото, и към Община Елин Пелин, но до момента няма резултат.

Валежите през последните дни допълнително са влошили ситуацията, а действия по запълването на дупките няма.

Най-дълбоката дупка по улицата е над 35 см и всекидневно трябва да преминава по нея. Аз съм на 33 години - от толкова е това нещо. Няма достъп линейка, пожарна, сподели за "Денят започва" Петър Илиев, жител на Равно поле. 

Кметът на Равно поле Григор Господинов обясни, че е реагирал на призивите на хората и през лятото дупките са запълнени с фрезован асфалт. Това е в следствие на строителната техника, която минава към големите логистични бази, коментира още той и допълни, че преговаря се със строителните фирми да възстановят увредения път.

Според кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов основният проблемът е, че този път е със статут на полски и ведомствен и не влиза в мрежата на Община Елин Пелин. По смисъла на закона ние дори нямаме право да снегопочистваме, обясни той. Симеонов обеща, че щом строителните фирми приключат с тежката техника, пътят ще бъде възстановен.

Още подробности вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад