Обявиха процедурата за наем на медицински хеликоптери

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два хеликоптера с цялото медицинско оборудване към тях и обучени и лицензирани пилоти.

Идеята е да се сключи договор със сертифициран оператор по Европейската агенция за полети ХЕМС, каза директорът на Държавния авиационен оператор ген.-майор Златко Златев.

След като хеликоптерите пристигнат в средата на годината, надявам се да има кандидати и да бъде избран такъв оператор. Идеята е, след като заработи тази система и приемем първи хеликоптер, да започнем да я надграждаме.  Сега ще заработи от две оперативни бази. И следващата година, след като  дойде вторият, ще станат четири, впоследствие и шест, обясни ген.-майор Златев.

По думите му всички сертифицирани европейски оператори, съгласно Регламент (ЕС) 965, имат право да кандидатстват. Финансовите параметри са заложени до 28 млн. лв. за три години, но Златев се надява сумата да бъде по-малка. След като се сключи договор с оператора, той ще започне работа още на следващия ден. Министерство на транспорта може да закупи още един хеликоптер за планинско спасяване.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад