Пътното строителство и контролът

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За ремонт на един пътен участък в населено място се сключва споразумение с АПИ. Щом се сключи това споразумение, ремонтът може да започне, коментира в студиото на "Денят започна" Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството, по повод опасния участък от пътя между Кричим и Девин.

По отношение на контрола върху пътното строителство и реда за вземане на проби от пътната настилка, министър Шишков заяви, че взимането на пробите е било извършено единствено с цел да се разбере какво е състоянието на пътищата и какви ремонти трябва да се предвидят. 

По думите му, основният проблем на пътищата е начинът, по който са строени и начинът, по който са ремонтирани и уточни, че чрез пробите се разбира какво е състоянието на пътя и според това се предвиждат такива проекти, че пътят да може да издържи толкова, колкото е необходима.

"За Великден ние имаме амбицията и смятам, че ще го постигнем, да пуснем движението във два участъка на две магистрали - едната е частта от Ботевград към Мездра 7.5 км, и една измъчена магистрала - магистрала Европа, в рамките на около 7 км, частта, която е непосредствено пред КПП "Калотина", да бъде пуснато движението."     

Според министър Шишков, важната тема е тази: какъв е начинът, по който инвестираме, начинът по който строим магестралите. Ако искаме да построим тези 1200 км магистрали, ние трябва да променим икономическия механизъм на строителство, допълни той.


Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад