Оптимисти

Модерни, за предпочитане - красиви и задължително "работливи". Те са "златната смяна" от сътрудници на властта за връзките зад граница...

Държава: Русия
Година: 2017
Времетраене: 50 минути
Оптимисти
За продукцията
Всички епизоди

14-сериен телевизионен филм

Режисьор: Алексей Попогребски

В ролите: Владимир Вдовиченков, Северия Янушаускайте, Артьом Бистров, Егор Корешков, Ринал Мухаметов и др.

"Оптимисти" е твърде "оптимистична история" за съветските дипломати през 60-те години на ХХ век.

"Те са предани на работа и родината - млади, красиви, заредени с надежди и вяра в бъдещето, и разбира се - в своето лично щастие..."

Седем сценаристи пишат истории за 12 серии от Разузнаването по времето на Никита Хрушчов в Съветския съюз.
Главните герои са съветски дипломати от 60-те години на ХХ век, изпратени да търсят връзки и информация от "врага" в чужбина.
Слоганът е "Оптимисти - Романтици - Авантюристи"

Сериалът е произведен за Първи канал на Руската телевизия. Снимките са в Москва, Минск, Калининград и Париж. Търсена е достоверност с времето - в облеклото, мебелите, вещите, а сюжетът е полуистина. Героите и "Отделът" са измислени, но събитията са реални и исторически - от Парижката мирна конференция до космическия полет на Белка и Стрелка, от спасените съветски моряци в Тихия океан до представянето на "Книга за вкусна и здравословна храна" на английски език... Във филма звучат всички езици от "наблюдаваните територии" - английски, френски немски...

Действието се разиграва високо над Москва - в една от кулите на Министерство на външните работи на СССР, където се събира пъстра група от млади специализанти, сътрудници с "оригинални" идеи и подходи във външните връзки на Русия с останалия свят. Тяхното мнение невинаги е важно, те имат право на съвещателен глас на сбирките "горе" и понякога ги слушат, но най често - не.

Сътрудниците са Андрей Муратов, Льоня Корнеев, Аркадий Голуб, Рута Блаумане. Те са "златната младеж" - живели са зад граница, слушат модерна музика на плочи, обличат се шикозно и чудесно познават страната, за която отговарят.

Но политиката е "триизмерен шахмат", а съперниците им във Вашингтон и Лондон са "мисловен тръст" и трудно могат да бъдат изиграни.
Когато шеф на групата става немногословният Григорий Борюков, изпратен от Централния комитет на партията, антипатията с подчинените му избухва взаимно.

Назрява конфликт - между партиен фукнционер и американка, напуснала родината си заради идеите на комунзима. Пъвият работен ден е пълен гаф, от който зависи съдбата на "службата" и дори външната политика на страната....

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад