От нашите пратеници: Рекордно ниска избирателна активност и без нарушения в Турция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

При ниска избирателна активност и без видими нарушения протекоха изборите в Турция. Очакванията са окончателният брой гласували да е два-три пъти по-нисък отпреди осем дни. Запомнящото се на тези избори бяха наблюдателите, дошли специално от България, след нарушенията на първия тур.

"И аз съм изненадана, защото, противно на моите колеги, аз мислех, че тази седмица също ще има висока избирателна активност. Не знам колко точно е избирателната активност в България, но може би и тук, както и в България, хората вече не желаят постоянно да идват в изборните секции", заяви Сузана, член на секционна избирателна комисия.

"Основно имаше проблеми в няколко секции сутринта, докато нещата не се стиковат. Това са традиционните нарушения на Изборния кодекс. Говорене на друг език, освен българския, в изборното помещение, хора, които водят други хора да гласуват, като, според Изборния кодекс, един човек може да придружава само двама души, а тук се случва, че един човек придружава много хора. Понякога поглежда в екрана и нямаме тайна на вота", допълни Константин Баджийски, наблюдател.

Вижте още в прякото включване на репортера ни Александър Марков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад