Павел Вълчев: Фигурата на премиера Николай Денков е един позитив за това правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По време на служебните правителства „Алфа Рисърч“ правихме много проучвания и се оказва, че хората държат да има редовно правителство. Това каза в „Денят започва“ социологът от „Алфа Рисърч“ Павел Вълчев.

„Спрямо възможностите и ситуацията, в която се намираме, 48% от хората казват – новото правителство не е най-идеалното, но предвид реалностите, те одобряват този вариант“, добави той.

По думите му има два аргумента, които са били срещу управлението на сегашното правителство – предателство спрямо избирателите и другата теза е, че е вредно за страната. 

„77% от избирателите на ГЕРБ-СДС приемат тезата, че това правителство е най-добрият вариант, 76% от симпатизантите на ПП-ДБ са също на тази теза“, уточни социологът.

Според Павел Вълчев скандалите при формирането на редовното правителство са се отразили на обществените нагласи и поради това има едно критично настроено общество към кабинета. 

„Фигурата на премиера Николай Денков е един позитив за това правителство, което тепърва ще видим дали ще успее да спечели симпатиите на повече хора“, коментира още той.

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад