Развитието на смарт технологиите в колаборация със спорта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Компанията за спортни технологии "Барин Спортс" ще си партнира с английската футболна легенда Майкъл Оуен. Носителят на "Златната топка" става инвеститор и посланик на българския стартъп, от който наскоро придоби дял и Фондът за капиталови инвестиции на Българската банка за развитие (ББР). Темата коментираха в „Денят започва“ Цанко Арабаджиев - член на УС и изпълнителен директор на ББР и Владимир Грозданов -  главен изпълнителен директор на високотехнологична компания.

„В Българската банка за развитие имаме много инструменти, с които можем да подпомагаме бизнеса, стартъпите, технологичните иновации и по-узрелите компании. Разполагаме с пълния набор от инструменти, както в областта на дяловото инвестиране, така и на по-зрели компании, които могат да получат различен тип инвестиране“, каза Цанко Арабаджиев.

Той добави, че е горд с успеха на  "Барин Спортс", защото това е пример за симбиозата между държава и бизнес, която може да роди нещо хубаво.

„Ние повярвахме миналата година в екипа и технологията. Инвестирахме значителна сума пари и ето резултатите“, допълни изпълнителният директор на ББР.

Владимир Грозданов коментира: „Успяхме да направим иновативна компания, която да прави и да внедрява хардуер на световно ниво. С това привлякохме ББР и легенда на световния футбол - Майкъл Оуен“. 

Той уточни, че услугата, която предлагат помага за проследяването на физическото състояние и тактическото представяне на професионални спортисти. 

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад