Петър Куленски, ПП: Очакваме президентът да е баланс между отделните власти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние от "Продължаваме промяната" оценяваме високо първия президентски мандат на г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, доколкото по едно време президентската институция бе единствената, която застана зад легитимния протест на българските граждани, коментира пред "Денят започва" депутатът Петър Куленски.

Очакванията на ПП са президентът да продължи да изпълнява конституционните си правомощия, като балансира между отделните власти.

"Не мисля, че нещо може да попречи на нашите отношения, ние си сътрудничим по един прекрасен начин с институцията и с г-н Радев", заяви Куленски.

Един от основните приоритети на коалиционното управление е съдебната реформа и според Куленски, президентската институция също може да сътрудничи в осъществяването ѝ

"За нас президентската институция е важна, така че във всеки един момент ще се обръщаме за диалог с нея за разрешаване на кризите"

Правителството ще е склонно да се съобрази с наложено вето от президента, стига то да е мотивирано, подчерта депутатът. Правомощията на президента са изрично предвидени в конституцията, така че дебат за увеличаването им в момента не е на дневен ред, допълни Петър Куленски.

Вижте повече във видеото