Тома Биков, ГЕРБ: Президентът трябва да консолидира настоящото управление като негов архитект

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мандат, който през цялото време мина в една конфронтационна линия спрямо предишното правителство, която доведе и до война между институциите в момент, в който българската държава трябваше да демонстрира единство. Така Тома Биков от ГЕРБ коментира пред БНТ първия мандат на Румен Радев.

"Не виждам знаци от страна на президента, че и вторият му мандат няма да мине по този начин. Ние се опитвахме през нашия мандат да правим различни крачки и да заровим томахавката и за съжаление не успяхме. Може би той е човекът, който трябва да търси крачки, защото носи цялата отговорност за настоящото управление", допълни Биков.

Намираме се в редица кризи, всички те изискват бързи решения, а ГЕРБ не виждат в момента изобщо да има потенциал за такъв подход, каза още той.

"Президентът като архитект на настоящото управление би трябвало първо да консолидира собственото си управление и да направи така, че правителството да започне да решава проблемите на хората. Всичко останало, с лозунги, със заклинания, трябва да остане в рамките на първия мандат", коментира депутатът.

Според Биков президентът управлява страната и носи отговорност за настоящото правителство. Подчерта, че свикването на КСНС не е право, а задължение на президента и каза, че има и други належащи теми - като ценовата криза в енергетиката.

Вижте повече във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад