Писма от Земята: Гунар Гарфорс, който обиколи два пъти света

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Норвежецът Гунар Гарфорс е първият и засега единствен човек, който е посетил почти всички страни в света, при това два пъти. Носител е на 10 рекорда на Гинес.

"Пътуването е най-добрата форма на образование. Да не пътувам би било обида за креативността, любопитството и интелекта ми. Ако пътуването не те смири, нищо друго няма да може", споделя философията си Гарфорс.

Започнал да пътува като тийнейджър в Европа и колкото повече пътувал, толкова повече страни искал да посети. През 2013 г. за първи път отчита, че е посетил всички страни по света и започнал да пише книга за най-малко посещаваните страни в света, държавите с най-малко туристи. Така си дал сметка, че е успял да обиколи почти всички държави по света по два пъти, с изключение на около 30. Посетил и тях след завършването на книгите си.

"Средно съм бил по една седмица във всяка страна, а най-краткият ми престой е във Ватикана - само 24 часа", обясни Гунар.

Северна Корея е най-странната, най-лудата и най-интересната страна в света, и то не в добрия смисъл, казва още норвежецът.

Вижте във видеото разказа на Гунар Гарфорс в интервюто на Детелина Калфова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад