Пламен Димитров: Наложителна е актуализация на бюджета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още в края на месец април нашето мнение беше, че се налага актуализация на бюджета и с течение на времето това се доказа много ясно, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

На първо място се видя, че предвидените за пенсионерите 50 лева ги няма в бюджета. На второ място мярката за подкрепата на заетостта - 60:40, 80:20, "Запази ме" - парите за тези инициативи също не са налични. Не на последно място това са мерките за подкрепа на хората на първа линия. Твърди се, че средства за тези мерки има до края на юни, но след това въпросът стои нерешен, отбеляза Димитров.

Най-засегнатите сектори от коронакризата са туризмът, ресторантьорството, транспортът, преработващата промишленост, обясни той. По думите му Планът за възстановяване и устойчивост трябва да се довърши. Той е внесен в Брюксел за предварителна оценка. В него са заложени големите пари за възстановяване, но той не отменя мерките за асиметрично пострадалите бизнеси, които се нуждаят от подкрепа, обясни президентът на КНСБ.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад