Плаж "Журналист" е на път да изчезне

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ръководството на Съюза на българските журналисти уведоми писмено областния управител на Варна за това, че се изгражда съоръжение на север от плаж "Чайка" или както е известен на варненци - плаж "Журналист". След последваща проверка от Басейнова дирекция е установено струпване на бетонни маси, както и бетонно съоръжение. Няма информационна табела, която да информира какво се прави на това място, какво се строи и кой е поръчителят на тези съоръжения. Плажът същевременно се е стопил повече от три пъти.

Доц. Георги Калагларски, член на УС на Съюза на българските журналисти, сподели, че официално плажът е регистриран почти 2 декара - 1880 кв. м, а сега е останала по-малко от 10% от наличността му. Плажът е с висока обществена значимост. На плажа идваха хиляди журналисти от различни страни и популяризираха българския туризъм, отбеляза той.

Доц. Николай Вълчев, директор на Института по океанология, заяви, че говорим за катастрофални последици от човешка дейност.

Областният управител Марио Смърков уверява, че ще съдейства проблемът да бъде решен бързо, скалните късове да бъдат извадени от морето и да се установи кой е виновник за стореното.

Ако бъде установен кой е извършителят, може да му бъде наложена глоба за административно нарушение в размер от 2000 до 10 000 лева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад