В Благоевградско бавно расте броят на новозаразените с COVID, ваксинацията е слаба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кривата на заболеваемостта в Благоевградско се повишава все повече. Делта вариантът на коронавируса засяга хора предимно между 20 и 40 години по мнението на специалистите. В Инфекциозното отделение на Благоевградската болница 12 от 15-те общо легла за COVID болни в момента заети.

Фелдшерът в Спешен център-Благоевград Марин Вълков сподели, че в момента не се наблюдава много рязко завишение на заболяванията на пациенти, които се нуждаят от спешна помощ. В последните 10 дни има около 30 повиквания за пациенти със симптоми на COVID. Пред кабинетите за PCR изследвания започват да се увеличава опашката, което ще доведе до натоварване на екипите.  

Той отбеляза, че Центърът за спешна помощ в Благоевград разполага със 17 мобилни екипа и 10 стационарни.

Д-р Павлин Янкулски от Регионалния център в Благоевград посочи, че в средата на лятото процесът на ваксинация в града е бил затихнал, но сега, с началото на четвъртата вълна, има нарастване на броя на желаещите. 60-70 човека на ден се ваксинират. Изводът е, че ваксинацията е слаба.

По думите му няма логика заразените с коронавирус да получават безплатни лекарства, каквото предложение се разглежда и може да бъде прието. Коронавирусът не може да бъде с предимство пред другите заболявания, още повече, че за него има разработени ваксини, които могат да го предотвратят. Няма логика в това да се предоставят на хората безплатно много скъпи лекарства, които освен това увреждат здравето, вместо те да се възползват от правото си да се ваксинират, категоричен е д-р Янкулски.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад