Президентът връчи втория мандат за правителство, ГЕРБ-СДС го върна веднага

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В изпълнение на Конституцията държавният глава връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

В изпълнение на член 99 от Конституцията с указ номер 217 ви възлагам да съставите правителство, каза при връчването на мандата държавният глава.

Както беше заявила нашата група още от самото начало, ние не виждаме възможност вторият мандат да бъде реализиран. Предоставям ви становището - предлагаме вторият мандат да се счита за нереализиран, съобщи номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след което върна мандата.

Благодаря ви за улеснението, отговори Румен Радев при връщането на мандата.

Президентът и представителите на ГЕРБ - Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев, продължиха срещата си на "Дондуков" 2 без представители на медиите.

От ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще върнат мандата за съставяне на кабинет, когато го получат. Партията няма да подкрепи и правителство, съставено с третия мандат.

„Както винаги досега, осъзнаваме отговорността си. В този момент отговорността изисква да представим структура и състав на МС, въпреки че ще върнем веднага мандата, когато го получим“, заяви на брифинга пред медиите Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Без конструктивни разговори и консенсус правителство не може да се състави. Аз не виждам такива за третия мандат, така че очевидно отиваме към избори“, обясни Даниел Митов, който е номиниран за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Сн. Десислава Кулелиева, БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад