По-малко валежи във вторник, главно в планинските райони

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над планинските райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, по Черноморието - около 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В сряда ще преобладава слънчево време и ще се затопли още. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква по-хладен въздух. Над Северна и Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Повишава се вероятността за значителни количества вечерта и през нощта срещу четвъртък, главно в Родопите и районите около Източна Стара планина.

В четвъртък валежи ще има в Рило-Родопската област и източната половина от страната, а в Северозападна България ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще остане от северозапад, слаб, в Дунавската равнина - умерен. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса. 

В петък времето ще бъде предимно слънчево, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

И в събота ще преобладава слънчево време, но не са изключени и изолирани краткотрайни валежи в планините в Западна България. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, температурите ще продължат да се повишават и в много райони ще са над 30°. 
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад