След взрива в складовете на Гебрев - защо не виждаме резултати от разследване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

У нас се случи експлозия в склад за боеприпаси - това е пореден случай за последното десетилетие. Общото е, че обществеността така и не знае кой стои зад тях. По темата в "Денят запoчва" коментира Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат.

"Има два интереса, които движат тези събития в областта на отбранителната индустрия и в енергетиката. От една страна това са интересите на организираната престъпност и мафията или задкулисието, както го наричаме в България, от друга страна са интересите на онези, които извършват агресията срещу Украйна. В оръжейната област тези два интереса се проследяват много ясно от, бих казал, 2009 - 2010 г. насам", отбеляза Ноев.

Той посочи, че тези два интереса не са влизали в конфликт, като правило вървят успоредно. В тези последни десетина години те се преплитат в една симбиоза, която им дава допълнителна сила. 

Защо ние не вижаме резултати от разследване?

"Защото тези два интереса са инструментализирани през българските органи, които са призвани да ни защитават от такива посегателства. Те са инструментализирани най-вече през прокуратурата, през ДАНС и в някаква степен през МВР", каза Бойко Ноев.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад