По снежните писти: Световната купа по сноуборд в Пампорово

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вицепрезидентът на Българска федерация по ски - Георги Бобев заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов", че е много доволен от организацията и представянето на сноубордистите ни по време на старта от Световната купа, който се провежда в Пампорово.

"Един голям празник за Пампорово, Чепеларе, Смолян... изобщо за района на Родопите - Световна купа от календара на зимните спортове за първи път тук. Много емоционален момент за всички, които обичат белите спортове в България. Тази година е много специална. БФ Ски празнува 100 години от създаването си, приемаме две големи спортни събития от календара на Световната ски федерация - две Световни купи. Чудесна организация днес от страна на федерацията ни и домакините от Пампорово. Имаме и истинска зима - снежно време и добри резултати на българските атлети. Не само Радослав Янков, но и още двама от нашите състезатели се класираха за втория кръг на квалификациите - чепеларецът Тервел Замфиров, Теодора Пенчева. Имамае отлични резултати и основание за много добро настроение тук, в Пампорово", каза Бобев.

Той разкри как се стигна до това Пампорово да приеме кръг от Световната купа по сноуборд.

"Аз неслучайно споменах, че честваме 100 години, защото може би малцина вече си спомнят, че в миналото България много пъти е домакинствала на големи спортни събития. Това показва, че сме един от традиционните партньори на световната ски федерация. Многократните домакинства за Световната купа са едно голямо признание за страната ни", заяви той пред камерата на БНТ.

Вижте целия разговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад