Усложнена зимна обстановка в събота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще бъде облачно, с повсеместни валежи, предимно от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни райони от дъжд, но със застудяването и там дъждът ще премие в сняг. Ще се образува снежна покривка, а в северните и североизточните райони, както и по планинските проходи, ще има снежни виелици и  навявания.

С  умерен и  силен вятърът  от североизток  ще продължи да нахлува студен въздух и след температури сутринта  между 0° и 5°,  през деня ще се понижават и към 14 часа в повечето райони ще бъдат между минус 3° и 2°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи, като до обяд и по южното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 5°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. По проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен, а по билата - югозападен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

В неделя сутринта все още на места в Рило-Родопската област ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, над много райони до предимно слънчево. В по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, само в източните райони ще остане до умерен от север. Студено време с минимални температури между минус 9° и минус 4° и максимални - между 0° и 5°.

През първите два дни от новата седмица ще преобладава слънчево време, със сутрешни мъгли.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад