Подарък от майка на дете с увреждане

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как и защо майки на деца с увреждания се организираха да изработват коледни подаръци? И за фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" разговаряхме с Ина Маринова, основател на групата.

Идеята за инициативата се ражда спонтанно, тъй като майките на деца с увреждания в повечто случаи са асистенти на децата си и често пъти всяка от тях изработва нещо у дома, сподели Маринова. Така се ражда идеята за групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане", където да бъдат представяни и продавани изработените от майките красиви предмети, подходящи за коледни подаръци. Хората адмирират инициативата и групата се радва на голям интерес.

Ина Маринова разказа, че цените на предлаганите подаръци са почти символични. "Идеята е ние да се съхраним като майки. Ще ми се хората да разберат, че фокусът не е към детето с увреждане, а към майките, защото този труд ни прави щастливи и ни кара да се чувстваме полезни за себе си и за околните."

Децата се включват в работата на майките си и това е вид терапия за тях, допълни още тя.

Ина Маринова: Не разчитам на коледни чудеса. Разчитам на това хората да ни разбират, да ни дадат шанс да се чувстваме и ние част от обществото - нещо, което в момента се случва. И за мен това е чудо наистина.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад