Родители влизат в училищата като преподаватели

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, именно защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани. Родители в Бургаско влизат в училище.

В основно училище "Васил Априлов" в Бургас родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19. Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители. Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

Екатерина Христова и Таня Петрова разказаха пред камерата на БНТ за работата си като доброволци.

В рамките на следващите няколко дни в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици ще трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад