Поглед в бъдещето - изкуственият интелект нахлува в живота ни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Моята кариера направи един дълъг 25-годишен кръг, който мина през Северна Африка, стигна до Марианските острови и преди 7 години отново се върнах в България, разказва Елица Стоилова, управител на платформа за чатботове с изкустен интелек.

"Оказва се, че работим с една доста стандартна бизнес среда, с доста стандартни проблеми. Това ме наведе на мисълта, че щом съм се върнала в България и ще започвам от нулата, нека да намеря решението. Така се стигна до чатботовете."

Моето развитие следва горе-долу развитието на цялостната предприемаческа екосистема. Когато завърших училище, мои съученици от СМГ създадоха една от първите организации на предприемачи през 2008 година, си спомня Добромир Иванов, изпълнителен директор на БЕСКО.

"Това нещо се разви и в момента ние имаме едни от най-големите работодатели. Тогава това бяха просто идеи на едни млади хора, днес там работят по 500, 1000 и повече хора," добави той. 

"За България моята надежда е да възприемем изкуствения интелект като нещо, което ни провокира да разберем колко е нужно ние да се променяме по-бързо." 

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад