Политическият диалог - възможен ли е? Коментар на доц. Наталия Киселова и Христо Панчугов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

48-ият парламент си отива. Какво постигнаха и какво не успяха народните представители? Задълбочава ли се кризата на политическата ни система и каква кампания и избори ни очакват? В студиото на “Денят започва” на тези и още въпроси по темата отговориха специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова и политологът Христо Панчугов.

“Ще запомня 48-ия парламент с абдикацията му пред президентската инстутиция и абсолютната неспособност на парламентарните сили да отвоюват властта так, където ѝ е мястото”, отбеляза Панчугов и допълни: “Това са три загубени месеца, през които още по-очевидна стана неспособността на българското политически лидерство да формулират политически дневен ред.”

“От конституционно-правна гледна точка нито една от трите функции, които Народното събрание има, беше изпълнена със съдържание. Останаха да висят важни законопроекти. На второ място - парламентатът не избра правителство и не попълни състава на 18 органа, но допълнително бяха дестабилизирани още дваа органа - НЗОК и Сметната палата. Според мен това не е случайно и цели да създаде усещане за хаос. И на трето място - контролна функция, която парламентът упражнява върху правителството, беше използвана да се привикват министри, които да отговарят за неща, преди тяхното встъпване в длъжност” , каза доц. Киселова.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад