Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков ще да бъде опериран днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков днес ще бъде опериран. Българската държава се е погрижила и двама френски и двама български лекари ще оперират челюстта му, която е счупена на три места. Това съобщи в "Денят започна" председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов.

Той припомни, че Пендиков е пристигнал у нас без да му бъде оказана добра медицинска помощ в Охрид - от болницата са му казали да се прибира вкъщи и да чака ред за операция.

“Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на много държавни структури в Северна Македония към българите”, подчерта Стоянов и допълни: "Рано тази сутрин имах разговори с няколко българи Северна Македония, предимно млади хора, които ми казаха, че планират да емигрират в България. През последните дни имам много такива разговори и всички казват: Няма живот за нас в Северна Македония.”

Председателят на фондация "Македония" беше категоричен, че гражданските организации няма да допуснат етническо гонение от българите от Северна Македония.

Какво още каза Виктор Стоянов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад