Политическият ребус: Как ще се нареди пъзелът - за решенията и ходовете

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Измина поредната сложна политическа седмица с много заявки, с много действия, които се реализираха и с много, които бяха оставени за предизборната кампания и за предстоящите избори. Със следващия разговор правим обобщение с Валерия Велева, Арман Бабикян и Любомир Стефанов.

Валерия Велева пожела със следващите избори да може да се направи управление. "Струва ми се, че политическите сили ще достигнат нивото на своята политическа мъдрост, за да изскочат от окопите и да се опитат да намерят формулата за следващото управление."

По думите на Любомир Стефанов гражданите изпадат в една летаргия и смятат, че няма значение кого ще изпратят в парламента. Затова и се изкривява логиката и на президента се възлагат очаквания, които трябва да са насочени към народните представители.

Според Арман Бабикян НС трябва да заеме мястото си в една парламентарна република не като орган, оказващ диктат, а като орган, който произвежда реформите през законите и търси отговорност през функциите си. Председателят на парламента трябва да е силна фигура.

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад