Как се пътува до Мексико? Какви са изискванията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В случая с нашите туристи в Мексико говорим за почивки, а не за организирани екскурзии. Във всички случаи - говорим общо за 27, става въпрос за индивидуални туристи, това каза в "Денят започва" екскурзоводът Ина Тонина.

Подчерта, че това разграничение е важно.

"Първите клиенти, които бяха спрени, са на агенцията, за която работя. Това се случи на 20 ноември. Няма никаква причина тези хора да бъдат върнати. Приехме случая като прецедент. Започнаха обаче да се повтарят случаите и ескалираха в последните няколко седмици", посочи тя. Посъветва онези, които пътуват индивидуално да предоставят разпечатан документ за платени хотели. Освен това нека туристите поздравят офицерите на местния език, тъй като те са чувствителни, когато им се заговори директно на английски.

В пряка линия в разговора се включи и проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, който заяви, че при преминаване на граница заставаме пред граничния офицер, пред когото трябва да отговорим на 4 въпроса. Трябва да имаме изряден паспорт със срок на неговото изтичане над 6 месеца. Трябва да отговорим каква е целта на нашето посещение, да дадем адрес, на който можем да бъдем намерени. Да отговорим дали имаме достатъчно средства, за да останем на тази дестинация. Четвъртото е дали имаме обратен билет, с който да се приберем или по какъв начин ще се върнем обратно след изтичането на срока на нашето посещение.

Още подробности вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад