Постановките в летния афиш на Народния театър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Народният театър" отворен и през август месец. За първи път в историята си трупата ще играе през летния месец, когато обикновено са в отпуск.

С червен килим - по този начин "Народния театър" посреща своята публика през август месец. Вместо в обичайната отпуска, актьорите ще бъдат на сцена със своята публика.

Мариус Донкин, директор на "Народния театър": Идеята дойде от COVID-19. Той ни принуди. Неидването във втория им дом в този живот е ужасно трудно и тежко. Дори колегите ми, когато дойде времето в началото на юни, вече имахме правото да се събираме и ни пожелаваха на добър час за новия сезон и заради това ние оставаме да работим така и август месец.

Актьорите посрещат идеята с добри чувства и споделят, че въпреки  намаления капацитет на салоните  - публика не липсва.

Деян Ангелов, актьор: Само по себе си е доста предизвикателно, но да видим как ние ще се справим въобще ние с тази задача защото все пак нали ние, подсъзнателните процеси,че нали ние лятно време почиваме, ще видим как се отразят в работната ни среда.

Ненчо Костов, актьор: Актьорите съчувстваме на публиката понякога, защото нали трябва да са с маски и атмосферата е малко по-друга, леко по-дистанцирана по някакъв начин, но хората са добре дошли.

Емануела Шкодрева, актриса: Онзи ден имахме представление на "Приятна жена в лоша компания" имаше 180 души, защото толкова разрешават в големия салон, хората се смееха през маските. Ситуацията е абсурдна, но в същото време е истински вълнуваща.

Този месец публиката ще може да види 19 представления.

Мариус Донкин, директор на "Народния театър": Спазваме абсолютно всички мерки, които са изискани, и сега и по време на представленията, освен дистанцията, която е през ред и през стол и всякакви други дезинфектанти и всичките ни климатични инсталации са с най-модерни филтри, тоест няма кой от какво да се страхува.

Моноспектакълът на Валери Йорданов " Караконджул" е едно от представленията, включено в лятната програма.

Валери Йорданов, актьор: Пиесата, която сглобихме с режисьора Стоян Радев е по "Дервишово семе" на Николай Хайтов, разказ, който аз много обичам и останалите са мои разкази, така опитах се скромно да вляза в стила на автора и се възприема много,много буйно, много живо, въпреки че езикът е доста така непознат за по-голяма част от младите хора.

През септември се очакват и още две премиери "Страх за опитомяване" и "Нова земя".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад