Пожар горя в училище в Карнобат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пожар горя тази нощ в ОУ "Петко Рачев Славейков" в Карнобат.

Огънят е избухнал около 23:00 часа. Пламъците са тръгнали от помещение, използвано за физкултурен салон. На помощ на пожарникарите в Карнобат са се притекли техни колеги от Айтос. Над два часа са били нужни, за да бъде напълно потушен огънят.

Тепърва ще се уточняват причините за инцидента. Според първоначалната информация в училището се е извършвал ремонт. Искра от машините най-вероятно е причината за пожара.

"Пожарът е загасен. Жертви няма. Има щети. Изгоряло е оборудване, каквото има във всеки физкултурен салон - уреди, имало е и помещение със стари чинове. Разбрах, че е имало помещение с пелети, но те не са горели. По-голямата част от помещението е изгоряло", заяви кметът на Карнобат Георги Димитров.

По думите му пожарът е възниквал 6 часа след като работата е приключила. Охраната е до 18:00 часа, след което има видеонаблюдение. По случая започва досъдебно производство и се извършва повторен оглед на сградата, допълни кметът на Карнобат.

Заместник-директорът на училището Красимира Белимезова съобщи, че днес учебни занятия в училището няма да има, въпреки че сградата е обезопасена.

Още подробности вижте във видеото.

Акценти