Правителство с ротационен премиер - коментар на политолозите Марая Цветкова и Атанас Радев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е едно коалиционно правителство. Принципът за ротация за мен е безумен и се надявам да се откажат от него. ГЕРБ имат Росен Желязков начело на парламента и ако начело на правителството остане Денков, ситуацията ще се нормализира, заяви в студиото на "Денят започва" политологът Марая Цветкова.

"Все пак трябва да им кажем "браво", че се съгласиха да си свършат работата и да направят някакво правителство. Дебелокожието на Борисов свърши работа, блудкавото търпение на Христо Иванов свърши работа, хлапашкият ентусиазъм на Петков също свърши работа, пресметливостта на Асен Василев също. И това стана благодарение на академичността и на брюкселския маниер на Денков и Мария Габриел."  

Съгласен съм, че отсъства доверието между тези политически субекти и затова под една или друга форма те се опитват да обяснят как да функционира това мнозинство, какви да бъдат приоритетите и как да си разпределят инструментите и лостовете на властта, коментира политологът Атанас Радев.

"По отношение на министър-председателя, какво ще стане след тези 9 месеца? Започваме конституционна процедура, дали пак някой няма да се откаже, дали няма да отидем на следващи избори тогава? По скоро трябва да говорим за някакво ясно коалиционно споразумение, с ясни приоритети и ясен хоризонт."

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад