Преди гласуването на кабинета “Денков-Габриел” - какви са политическите сметки? Коментар на Наталия Киселова и Стойчо Стойчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Броени часове остават до гласуването на кабинета “Денков-Габриел” с подкрепата на първите две политически сили в парламента. Очакват ли ни изненади, какви ще са първите препъни камъни и евентуални успехи на това управление, ако събере мнозинство в пленарната зала? В студиото на “Денят започва” темата коментираха преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова и доц. Стойчо Стойчев – политолог и преподавател.

“Ако всички сигнали, които излъчват двете парламентарни групи, са верни, би трябвало всички, които отидат в Народното събрание, да подкрепят както кандидата за министър-председател, така и предложените от него структура и състав на правителство”, каза доц. Киселова и допълни, че в следващите месеци може да се очаква напрежение и отцепили се от парламентарните групи.

Според доц. Стойчев председателите на парламентарните групи подлагат на гласуване проектокабинета “Денков-Габриел”, защото са сигурни, че ще могат да формират гръбнака на това управление, да формират мнозинство.

“Имат сигурна убеденост, че всички, които са членове на парламентарната им група, ще гласуват за подкрепа на предложения кабинет”, категоричен беше той.

Какво още казаха коментаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад