Преди мачовете на България на Европейското по футбол до 17 години в Израел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Селекционерът на националния отбор на България по футбол за юноши до 17 години Йордан Петков говори специално за предаването "Арена спорт" по БНТ само ден преди началото на Европейското първенство по футбол в Израел.

Петков сподели, че целта пред тима е излизане от групата и допълни, че младите "лъвчета" нямат какво да губят в мачовете срещу отбори като Нидерландия, Франция и Полша.

"Имаме план как да излезем от групата. Момчетата са спокойни и пределно мотивирани, което много ми харесва. Ние няма какво да губим срещу отборите от нашата група. Те са свикнали да не бъдат атакувани, да не бъдат пресирани. Смятам, че и ако ние подходим така ще имаме проблеми затова ще опитаме да атакуваме и да играем бързо с топката. Това е нашият стил на игра, който ни е донесъл успехи и не смятам да го променяме. Надявам се планът да проработи. Искаме да излезем от групите, което ще бъде изключителен успех. Дори и да не се случи обаче това е футбол. Животът продължава. Тези деца постигнаха нещо уникално до този момент", заяви Йордан Петков.

Не пропускайте всички мачове на юношеския национален отбор по футбол на България от Европейското първенство до 17 години в Израел по БНТ 3.

България стартира участието си утре от 20.00 ч. с мач срещу шампиона от последните две издания на шампионата в тази възрастова група Нидерландия.

Цялото интервю с Йордан Петков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад