Тодор Янчев и Светослав Петров пред БНТ преди финала за Купата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Двама от футболистите на ЦСКА от близкото минало Тодор Янчев и Светослав Петров дадоха интервю за предаването "Арена спорт", в което говориха за предстоящия финал за Купата на България.

Бившият капитан на "червените" Янчев сподели, че няма нищо по-хубаво от това отборите на Левски и ЦСКА да се срещнат във финал за Купата на страната и, разбира се, си пожела победа за бившия си клуб.

"Винаги е хубаво, когато има подобно съперничество. Няма по-хубаво от това пък това съперничество да бъде в един единствен мач като финала за Купата на България. Аз очаквам ЦСКА да победи. Най-важното е "червена" България да бъде щастлива след края на мача", коментира Янчев.

Той се върна и към времето, в което играеше заедно в средата на терена със Светослав Петров и разкри какво ги е направило толкова добър тандем.

"Взаимно се допълвахме. Когато на единия му показваха картон, следващия път беше другия. Пазихме се взаимно и имахме добър тандем. Вероятно Светльо беше по-техничен (смее се), но все пак ние бяхме дефанзивни халфове и работата ни беше да отнемаме топките. Мисля, че се справях по най-добрия начин с това", сподели Тодор Янчев.

Неговият бивш съотборник Светослав Петров пък коментира наставника на ЦСКА Алън Пардю и допълни, че не бива да се драматизира при една евентуална загуба във финала.

"Човекът е присъствал на много по-големи стадиони с много повече публика. За всички чужденци обаче това дерби е нещо много запомнящо се. Атмосферата тук просто е много по-различна. Според мен една евентуална загуба не би трябвало да се отрази на следващите планове на отбора. Това е проблем в България, че драматизираме прекален много за някой резултат и сме зависими от него", заяви Петров.

Цялото интервю вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад