Председателят на БАК: Голяма част от производителите тази година ще са на загуба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера проведохме поредна среща с премиера и земеделския министър, на която ни беше предложен нов вариант на отчитане на загуба. Обяснихме пет пъти, че по регламент не трябва да сме в затруднено положение, че трябва да покажем доходи, а в същото време трябва да докажем загуба - господин Денков държи на това, че не може да подпомага хора. Голяма част от производителите тази година ще бъдат на загуба. Това прогнозира в ефира на "Денят започва" Костадин Костадинов - председател на Българска аграрна камара.

"Няма как да сме на загуба. Тези, които се облагат 60 на 40, те никога не са на загуба. Те имат 60% от разходите, които им се приспадат, а върху останалите 40% си плащат данък. Тук няма как да бъдете никога на загуба. Друг въпрос са кредитите - ако ние сме на загуба, банките започват изискуемост на кредитите, повишаване на лихвите и т.н.", обясни той.

Прогнозата му е, че голяма част от производителите тази година ще са на загуба.

"Загубата по отношение на данъчни декларации е доста относително нещо. По декларация може да си на печалба, но оперативно да си на загуба. Нашият период на отчитане е близо две години - данъчно се води календарната година, но ние имаме стопанската година, в която се прехвърлят разходи", уточни Костадинов.

Какво още каза председателят на Българска аграрна камара вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад