При какви мерки ще влизат учениците в клас в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нови мерки за предпазване от ковид в училищата влязоха в сила в Русе. В основно училище "Никола Обретенов" ще се тестват над 350 деца.

"Учениците ще влизат от отделни входове, всяка паралелка учи на отделен етаж, взети са всички мерки за сигурността на децата. Тестването става от 8 без 15 до 8.00 часа, но понякога продължава до 8.15, това означава, че се губи учебно време, което е проблем. Тестовете се провеждат от учителите, които имат сертификат, помагат им родители доброволци и медицинска сестра, усъвършенства се начинът на провеждане на тестовете", заяви в "Денят започва" директорът на училището Емил Тюлеков.

По думите му за следващата седмица тестовете са осигурени.

"Имаше положителни тестове при нас, но PCR доказа, че са отрицателни. Но имаше и обратния вариант - ученик беше с отрицателен тест при нас, но в същия ден семейството решава, че ще направи PCR и се оказва положителен. Каква е степента на надеждност на тези тестове е под въпрос, дано да отпаднат в близко бъдеще. Тестовете се провеждат веднъж седмично само в понеделник", допълни Емил Тюлеков.

Вижте още във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад