Пробивът под Водната палата скара местната власт и пловдивчани

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

 В понеделник ви показахме гражданското недоволство в Пловдив, предизвикано от мащабния строителен проект до река Марица, за да бъде изградено кръстовище на две нива. На протеста нямаше представители на община Пловдив, по-късно обаче трима заместник-кмета и главният архитект на града свикаха импровизирана пресконференция.

Заместник-кметът Пламен Райчев обяви, че администрацията няма никакво намерение да се откаже от проекта. За него е имало обществено обсъждане миналата година и има изготвен анализ. Още тогава станало ясно, че той се припокрива с част от друг реализиран европейски проект, но можело да се приеме, че новият ще надгражда предишния.

От общината допълниха, че в архива няма информация докъде стигат основите на моста на река Марица в близост, но опасенията на арх.Чавдар Тенев, че може да пропадне, били хипотеза. Няма друго решение обаче за дърветата в обсега на проекта. Тяхната сеч вече започна.

Екипът на кмета Здравко Димитров е готов на среща с протестиращите, за да отговорят на всичките им въпроси като този: защо проектът се изпълнява на инженеринг, а няма обществена поръчка за всяка дейност.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад