Проф. Александър Маринов: Голямата грешка беше, че не се прие правителствена програма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди няколко години навлязохме в период на системна нестабилност, на трансформации. Дълбоко съм убеден, че България се нуждае от промяна и то каквато хората поискаха през последните две години. Но проблемите с промяната идват от това, че не само че някой ѝ пречи, а че тези, които се борят за нея, понякога не са достатъчно ефективни в реализирането на своите намерения. Това каза в студиото на “Денят започва” проф. Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет при президента, в коментара си за политическите процеси.

По думите му причините за неуспешните опити да се постигне обединение в името на промяната са едни и същи. Те трудно ще се преодолеят “за месец, два или година”, допълни той.

“Сега имаме локален пик на политическото противопоставяне, който е много вероятно да се окаже финален за тази част на драмата”, прогнозира проф. Маринов.

Според него голямата грешка на “управляващото мнозинство - правителството и парламента, не приеха правителствена програма за управление, каквато си иска от закона, в която да се посочат не само четиригодишните, но и годишните цели”.

Какво още коментира политическият анализатор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад