Проф. Асен Балтов: През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени до момента ваксини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Осигуряването на зелените коридори показа колко много желаещи да се ваксинират хора има. Това заяви в "Денят започва" изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той обясни, че всички ваксини са ефективни, включително и последната - векторната ваксина. Това доказа, че предприетите действия са правилни.

Проф. Балтов увери, че се прави разпределение на ваксините така, че да стигнат за всички. Освен това през март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени до момента ваксини.

Той каза, че през изтеклите 24 часа са направени 17 000 ваксини в страната, което е доказателство, че се работи правилно.

Проф. Балтов отговори на зрителски въпрос, относно това кога е подходяща ваксинация след прекарана ковид инфекция, като обясни, че това трябва да се случи нве по-рано от 3 месеца след боледуването.

Хубаво е да се направи и количествен тест за антителата, още по-добре е, ако има възможност, да се провери какъв е клетъчният имунитет. При условие, че прагът е много нисък, може да се пристъпи към ваксинация, обясни директорът на "Пирогов".

Изкуственият път за изграждане на имунитет - чрез ваксинация, е масов и може да бъде извървян много бързо и за много хора. Ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията, подчерта той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад