Скандал в ефир между кмет и общински съветник: Има ли злоупотреба с евросредства в район "Красно село"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Скандал със столичен районен кмет. Подозират, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19. Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет.

Кметът Росина Станиславова беше гост тази сутрин в "Денят започва" заедно с председателя на ресорната комисия Георги Георгиев, който проверява сигнал за злоупотреби.

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. По думите ѝ разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев каза, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района. Имам право да питам как се разходват общинските пари, каза Георгиев. Той попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си.

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека", заяви Станиславова.

Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и Станиславова, по думите ѝ е малко над 41 000 лв. Тя допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.